• 1403/09/04 - 14:56
  • - تعداد بازدید: 108
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ایران رتبه نخست جهانی در فرهنگ‌سازی حفاظت خاک را کسب کرد/ انجام 103 هزار هکتار مطالعات خاک‌شناسی و حاصلخیزی

 

ایران در مسابقه بینالمللی روز جهانی خاک ۲۰۲۴ که هر سال توسط بخش GSP سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) برگزار می‌شود، رتبه نخست ترویج فرهنگ حفاظت و صیانت از خاک را کسب کرد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، در این مسابقه مستندات کشورهای مختلف در حوزه گفتمان‌سازی، ارتقای آگاهی، اطلاع‌رسانی و ترویج فرهنگ حفظ و صیانت از خاک از طریق اجرای برنامه‌ها و اقدامات علمی، ترویجی و آموزشی بررسی و در نهایت رتبه نخست از سوی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) به معاونت آب و خاک به نمایندگی از وزارت جهادکشاورزی ایران اعطا شد.

 

معاون آب و خاک وزارتخانه امروز یکشنبه در نشست خبری با اعلام کسب جایگاه نخست ایران در حوزه ترویج فرهنگ حفاظت از خاک در جهان گفت: ما در راستای گفتمان‌سازی 3400 مورد رویداد را در سایت رسمی سازمان فائو ثبت کرده‌ایم.

 

صفدر نیازی شهرکی، انتشار 1659 خبر در خبرگزاری‌ها و رسانه‌های کشور، اجرای 298 برنامه آموزشی و روز مزرعه توسط بخش ترویجی وزارتخانه، برگزاری 275 دوره آموزشی برای کارشناسان در شهرستان‌های کشور، برگزاری 55 مورد نمایشگاه تخصصی در مورد اهمیت خاک و بازدید از 200 آزمایشگاه خاک را از جمله اقدامات برای گفتمان‌سازی و ترویج فرهنگ حفاظت از خاک در کشور برشمرد.

 

وی با بیان این که آلودگی و تخریب، سلامت خاک کشاورزی را تهدید می‌کند، تصریح کرد: ما باید در حوزه مطالعات خاک‌شناسی، حاصلخیزی خاک و کشاورزی حفاظتی در سطح وسیعتر اقدام کنیم.

 

معاون آب و خاک کشاورزی گفت: قانون برنامه هفتم توسعه برای وزارت جهادکشاورزی سالانه در سطح 100 هزار هکتار مطالعات خاک‌شناسی، تناسب اراضی و حاصلخیزی خاک تکلیف کرده است.

 

وی در همین حال خاطرنشان کرد: در دو سال اخیر توانسته‌ایم مطالعات خاک‌شناسی و حاصلخیزی خاک را در سطح 103 هزار هکتار از اراضی کشور انجام دهیم.

 

نیازی همچنین از تهیه نقشه‌های مدیریتپذیر خاک برای 115 هزار هکتار از اراضی کشور در سال‌های 1402 و 1403 خبر داد.

 

وی با بیان این که اهداف سنگینی در قانون خاک برای بخش کشاورزی تعیین شده است، ابراز داشت: یکی از برنامه‌های ما ساماندهی و توانمندسازی 200 آزمایشگاه خاک است.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی به پروژه پایش کیفیت خاک‌های کشاورزی نیز اشاره و اظهار کرد: در این پروژه که توسط موسسه تحقیقاتی خاک و آب در حال اجرا است، تغییرات فیزیکی و شیمیایی خاک بررسی می‌شود.

 

وی استانداردسازی برای کودهای کشاورزی را یکی دیگر از وظایف وزارت جهادکشاورزی برشمرد و گفت: ما باید برای شرکت‌های تولید کننده کود و ریزمغذی‌ها استانداردسازی کنیم و در این راستا با همکاری سازمان تات و سازمان ملی استاندارد برای 28 کود شیمیایی، 13 کود زیستی و 9 گروه کودی دستورالعمل تدوین کرده‌ایم.

 

نیازی درباره اجرای فاز دوم طرح احیای 550 هزار هکتاری خوزستان و ایلام نیز تصریح کرد: مطالعات فاز دوم این طرح در حال انجام است و اجرای آن به سرمایهگذاری داخلی و خارجی نیاز دارد.

 

وی ادامه داد: فاز دوم این طرح به 180 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارد که 90 هزار میلیارد تومان آن در حوزه وظایف وزارت نیرو و 90 هزار میلیارد توان دیگر برای راه‌اندازی شبکه‌های 3 و 4 در داخل مزرعه است.

 

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای آن که فاز دوم این پروژه کلید بخورد و به اتمام برسد باید یک ردیف ویژه داشته باشیم.

 

وی درباره بودجه خاک در سال 1403 اذعان داشت: امسال 165 میلیارد تومان برای خاک بودجه تصویب شده که نسبت به سال گذشته 5 برابر رشد نشان می‌دهد.

 

نیازی در مورد صادرات خاک از کشور تاکید کرد: صادرات خاک کشاورزی ممنوع است.

 

وی با اشاره به برگزاری روز جهانی خاک در 5 دسامبر هر سال گفت: امسال روز جهانی خاک با شعار "مراقبت، سنجش و پایش و مدیریت خاک" برگزار می‌شود.

 

این مقام مسوول افزود: روز جهانی خاک در ایران نیز روز شنبه 10 آذر برگزار خواهد شد.

 

معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی با بیان این که پروژه "پزشک خاک" توسط سازمان فائو از حدود 8 ماه پیش کلید خورده است، اذعان داشت: براساس این پروژه باید مروجان بخش خصوصی برای حفاظت خاک و نسخه‌نویسی مناسب کودی تربیت شوند.

 

وی افزود: 23 کشور از جمله ایران با این پروژه همکاری می‌کنند.

 

  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 188635
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید